Nieuwsbrief Voorjaar 2020

 

   Home

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo allemaal,

Hierbij even weer een update vanaf onze kant.

Helaas mogen wij nog steeds niet volledig open gaan, het toiletgebouw + afwasplaats en De Stal moeten nog steeds gesloten blijven. Wel mogen de chemische toiletten geleegd worden.

Wij kregen het volgende van de Gemeente Staphorst doorgemaild en willen dit ook met jullie delen:

Houd 1,5 meter afstand, was vaker je handen en blijf zoveel mogelijk thuis. Dit blijven de belangrijkste maatregelen die iedereen zelf kan nemen om het coronavirus onder controle te krijgen. In Veiligheidsregio IJsselland, waar Staphorst deel van uitmaakt, hebben we campings en recreatieparken. Jullie hebben te maken met beperkingen vanwege een regionale noodverordening. Voor recreatie en toerisme houdt dit kortweg in dat de campings en recreatieparken wel open mogen zijn, maar dat gasten geen gebruik mogen maken van de toiletgebouwen, doucheruimtes en spoelbakken: de zogenoemde ‘gedeelde sanitaire voorzieningen’. Deze zijn gesloten. De maatregel is noodzakelijk om recreanten te beschermen en besmetting te voorkomen.

Soepelere regels voor stortplaatsen Een vakantiehuisje huren, met de camper of de caravan op pad blijft in deze coronatijd mogelijk, mits het gaat om huishoudens: personen die wonen in één huis. Ook een voorwaarde is dat er in het huisje, de camper of in de caravan een eigen badkamer/douche en toilet aanwezig is. Chemische toiletten mogen met ingang van vrijdag 24 april weer op de stortplaats van het recreatieterrein worden geleegd. Ook stortplaatsen die ondergebracht zijn in een gedeelde sanitaire voorziening mogen worden gebruikt onder de strikte voorwaarde dat alle andere sanitaire voorzieningen gesloten blijven.

Groepsaccommodaties mogen ook alleen worden verhuurd aan mensen die samen een huishouden vormen. Kamperen met een tent wordt sterk afgeraden, tenzij de kampeerders volledig zelfverzorgend zijn en daardoor niet aangewezen op de gedeelde sanitaire voorzieningen voor onder andere douchen, tandenpoetsen, (af)wassen en toiletgebruik.

Er zijn dus wel mogelijkheden:

- Je mag komen, mits je VOLLEDIG zelfverzorgend bent, maar wel graag even van tevoren contact opnemen.

- Er mag wel gebruik gemaakt worden van de watertappunten

Maar we hanteren ook de voorschriften van het RIVM:

- Blijft thuis als je verkoudheidsklachten hebt en/of koorts

- Was regelmatig je handen met water en zeep

- Houdt 1,5 meter afstand van elkaar (2 armlengtes)

- Papieren zakdoekjes gebruiken, hoesten/niezen in elleboog

- Alleen voor noodzakelijke dingen er op uit.

- Geen groepsvorming van meer dan 3 personen, óók op de camping. Bij je eigen plek alleen je eigen gezin.

- Geen handen schudden

Als je komt, houd je dan echt aan de regels. Er kan controle komen!

Bij niet naleven van de regels riskeer je een boete van bijna 400 euro per volwassene en bijna 100 euro per kind, maar ook wij als bedrijf lopen het risico op een boete te krijgen en die ligt vele malen hoger. Dit willen wij graag voorkomen!

We hopen natuurlijk dat we deze zomer nog volledig open kunnen gaan, al zal het waarschijnlijk een andere zomer worden dan andere jaren. De 1,5 meter regel zal er voorlopig nog wel blijven, waardoor het ook lastig wordt om activiteiten te organiseren.

Het Bakhusie zal wel open kunnen gaan, daar hebben we al een oplossing voor bedacht.

Verder zijn we ook bezig met hygiënemaatregelen, zo zullen er in het toiletgebouw en bij de toiletten in de stal zeepdispensers en papieren handdoekdispensers opgehangen worden.

We proberen er in ieder geval het beste van te maken.

Wij bieden sowieso voor iedereen de mogelijkheid om de voortent op te komen zetten, onder bepaalde voorwaarden. Neem hiervoor even contact op met Roefie: 06-30837753.

Mochten jullie verder nog vragen hebben, neem gerust contact op!

Hartelijke groet:

Johan

Roefie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@minicampingrollecate.nl.                                   Copyright © 2011 Mini Camping "Rollecate"                                         Laatst bijgewerkt: 27-04-2020