Ontdek onze
prachtige omgeving

Verken de omgeving

Ga er lekker op uit!

Zin om erop uit te trekken? Dat kan! Ontdek de prachtige omgeving van Minicamping Rollecate. Perfect voor iedere vakantieganger. Ontdek alles wat er in de omgeving te beleven valt.

Ontdek+Staphorst+Anne+en+Rob+202200019

Ontdek
Staphorst

De rugzak van Staphorst is gevuld met waardevolle tradities, gemeenschapszin en de wil om altijd hard te werken en te innoveren. We zijn uniek, blijven onszelf, staan verankerd in de gemeenschap en het landschap. Onze ankers zijn sterk. Ze gaan al generaties mee. Ze definiëren ons, maken ons trots en bezielen ons. ‘Wat goed is, is gewoon goed. Maar kan het beter, dan pakken we dat aan.’ Ervaar de natuur, ontmoet de ander, voer een gesprek en voel bezieling. Land op een plek waar je ontdekt hoe bijzonder gewoon is. Ontdek Staphorst!
356630466_751373710327571_384168085814681958_n

Fiets- en wandelroutes

Fietsen en wandelen zijn twee van de natuurlijkste manieren om er op uit te trekken in de buitenlucht. Het gezoem van je banden die over de grond rollen, de wind in je gezicht die koeler wordt naarmate je sneller gaat – fietst- en wandeltochten zijn heerlijk. Met een stop bij een eettentje of op een terrasje is het ook het perfecte dagje uit voor jong en oud, families met kinderen of eigenlijk iedereen.
354936696_745618874236388_5295671170856949747_n

Recreatieterrein
Zwarte Dennen

In en rond waterplas Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst kun je heerlijk spelen en spartelen. De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de kinderspeelplaats kunnen kids zich ook buiten het water vermaken. Op de ligweide is het heerlijk zonnen of picknicken. Bij de kiosk kun je een hapje en drankje kopen en er zijn ook toiletten. De P-plaats ligt op loopafstand en wordt aangegeven met borden.
IMG_8386

De weerribben Giethoorn

Op maar 30 minuten rijden afstand treft u de prachtige weerribben in Giethoorn. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit! In dit waterdorp gaan stilte en een prachtige omliggende natuur samen met watersport plezier. Je vaart, fietst of schaatst (!) zo naar één van de vele café-restaurants aan het water. Of glijd met een authentieke punter door de grachten van Giethoorn.
Tentoonstelling-museum-staphorst-2023-Henk-van-der-Leeden

Museumboerderij Staphorst

In het museum kun je onder andere een authentiek Staphorster woonkamer zien, maar ook presentaties over de klederdracht en ambachten. Staphorst heeft een rijke geschiedenis die we graag met je willen delen. Museum Staphorst laat zien hoe er vroeger in het dorp gewoond, gewerkt en geleefd werd. Het voorhuis van de boerderij, met een mooie woonkamer en een opkamer, is helemaal op authentieke wijze ingericht. In het achterhuis van de boerderij, met de originele deel, gaat het over het werk op en rond de boerderij.
Header-reguliere-paginas-scaled

Speelboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold

De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Hier kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus “boerengevoel” op onze kinderboerderij. Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote speeltuin of een potje waarachtig boerenbiljarten.
ooievaar-lokkerij-de-wijk

Ooievaarsstation de Lokkerij in De Wijk

Kom eens bij ons langs en bekijk de statige zwart-witte vogel met zijn lange, vuurrode snavel van dichtbij. Leer alles over zijn gedrag en leefwijze. Maak mee hoe de vogels op de grote nesten staan en hun jongen verzorgen. Zie hoe ze hoog in de lucht zweven op de opstijgende warme lucht, de thermiek. En hoor het luide geklepper waaraan de vogels elkaar herkennen en waarmee ze hun territorium afbakenen.
IMAG0461

Zwembad in Staphorst

Zwembad De Broene ‘eugte biedt waterplezier voor jong en oud. Of je nu met je vriendjes en vriendinnetjes lekker in het water wilt ravotten, een paar baantjes wilt trekken of gewoon relaxed wilt ronddobberen: tijdens het recreatief zwemmen is de sfeer ontspannen, gezellig en ongedwongen.
zwembad-de-meule-2020-0

Buitenzwembad de Meule te Nieuwleusen

Plons in het openluchtzwembad de Meule. Hier kan je terecht voor een frisse duik, baantjes zwemmen, of veel waterpret met de kinderen. Daarnaast heeft het openluchtzwembad De Meule in Nieuwleusen met twee grote zwembaden en een peuterbad. Perfect voor recreative- en baanzwemmers.
251778057_4470364639683815_2122525160175151330_n

Zwembad Hesselingen Meppel

Voor jong en oud(er), binnen en buiten en bij elk weertype is Bad Hesselingen een veelzijdig belevenispark voor zwemmen, klimmen, minigolfen en spelen. Er zijn kindgerichte zwemlessen, diverse aquasporten, een zonnestudio en saunaplein. Hét zwembad voor een dagje subtropisch waterpret, een spetterend verjaardagsfeestje, actief banenzwemmen of ontspannen in de whirlpool.